Hypotéka v meste Žilina a čo všetko budete potrebovať.

iStock_000014128443Large.jpg

Každá hypotéka so sebou prináša veľa administratívy, čo asi väčšina ľudí veľmi neobľubuje, ale bez toho to žiaľ nepôjde. Pokiaľ rozmýšľate o hypotéke tak okrem vypísania žiadosti o úver budete potrebovať skompletizovať potrebné podklady aby mohla konkrétna banka posúdiť vašu žiadosť a následne ju schváliť. Iné podklady budú potrebné pokiaľ chcete napríklad kupovať byt, iné pokiaľ chcete stavať a iné pokiaľ chcete hypotéku re-financovať.

Nižšie nájdete najbežnejšie scenáre a ku každému zoznam potrebných podkladov. Keďže mojím primárnym pôsobiskom je Žilina tak na konci článku zverejním UNIKÁTNY ZOZNAM v ktorom nájdete všetky potrebné kontakty, ktoré sa vám zídu v prípade, že budete hypotéku vybavovať právev meste Žilina.

 

NIE KAŽDÁ HYPOTÉKA JE V SKUTOČNOSTI NAOZAJ HYPOTÉKOU.

Väčšina ľudí keď použije slovo hypotéka tak tím myslí dlhodobý úver s nízkymi úrokovými sadzbami oproti napríklad spotrebnému úveru pri ktorom je založená nehnuteľnosť. Zákon o bankách presne definuje pojem Hypotekárny úver v zákone o bankách 483/2001, ktorý si môžete prečítať TU , pričom zadefinovanie hypotekárneho úveru je v § 68 tohto zákona špecifikované takto:

Hypotekárny úver je úver s lehotou splatnosti najmenej štyri roky a najviac 30 rokov zabezpečený záložným právom k tuzemskej nehnuteľnosti, a to aj rozostavanej, ktorý je financovaný, ak tento zákon neustanovuje inak, najmenej vo výške 90 % prostredníctvom vydávania a predaja hypotekárnych záložných listov hypotekárnou bankou podľa osobitného predpisu 61) a ktorý poskytuje hypotekárna banka na tieto účely:

a) nadobudnutie tuzemskej nehnuteľnosti alebo jej časti,

b) výstavbu alebo zmenu dokončených stavieb,63)

c) údržbu tuzemských nehnuteľností alebo

d) splatenie poskytnutého úveru použitého na účely podľa písmen a) až c), ktorý je hypotekárnym úverom

e) splatenie poskytnutého úveru použitého na účely podľa písmen a) až c), ktorý nie je hypotekárnym úverom.

Mal som iba potrebu objasniť pojem hypotéka, nakoľko nie každá hypotéka je v skutočnosti hypotékou, tak aby sme sa rozumeli J. Je to podobné ako keď v kaviarni poviete obsluhe, že chcete „picollo“ a myslíte tým malé espresso. Odborníkovi na kávu sa postavia všetky chlpy keď počuje Picollo a bude pripravený argumentovať, že „picollo“ je nesprávne označenie kávového nápoja a bude mať pravdu, ale život je už tak dosť zložitý a všetci vieme o čo ide, tak prečo si to nezjednodušiť. Preto aj v tomto článku budem používať zaužívaný výraz „hypotéka“ pre označenie úveru spojeného s bývaním pri ktorom je založená tuzemská nehnuteľnosť.

Poďme sa teraz pozrieť aké doklady budete potrebovať pre jednotlivé scenáre.

 

DOKLADY KTORÉ BUDETE POTREBOVAŤ KU KAŽDEJ HYPOTÉKE:

Žiadosť o hypotéku (každá banka má svoje tlačivo).

Dva platné doklady totožnosti všetkých žiadateľov – budú stačiť kópie. Najčastejšie je to občiansky preukaz a vodičský preukaz, alebo pas.

 
hypotéka.gif

Platné poistenie zakladanej nehnuteľnosti. Po schválení úveru banka požaduje doložiť kópiu poistenia zakladanej nehnuteľnosti spolu s kópiou dokladu o úhrade aktuálneho poistného a následné vybavenie vinkulácie v prospech banky v danej poisťovni
 

Znalecký posudok (aktuálny) – pokiaľ je zakladanou nehnuteľnosťou byt tak niektoré banky ani nepožadujú znalecký posudok, ale stačí im iba detailné informácie o nehnuteľnosti a aktuálne fotky. Následne si vedia sami oceniť nehnuteľnosť podľa cenovej mapy. Pre klienta je to niekedy výhodné, lebo nemusí zaplatiť za vyhotovenie znaleckého posudku. Pokiaľ je zakladanou nehnuteľnosťou dom tak vždy budete potrebovať znalecký posudok. Podľa lokality vás vyjde znalecký posudok na byt obvykle od 100 do 150 EUR a na dom od 130 do 200 EUR. Vypracovanie posudku trvá obvykle 3 až 5 dní podľa šikovnosti a zaneprázdnenosti znalca. Pokiaľ nevyužijete možnosť interného ocenenia v banke, tak budete potrebovať znalecký posudok v dvoch papierových vyhotoveniach a jednom elektronickom prevedení na CD. Štandardne vám znalec dá tri papierové a jedno elektronické vyhotovenie. Požiadajte znalca, aby vám urobil štyri papierové a dve elektronické vyhotovenia. Bude sa vám to hodiť keď sa rozhodnete v budúcnosti hypotéku refinancovať. Tiež odporúčam si ešte predtým ako začnete vybavovať hypotéku overiť v katastri kto je vlastníkom nehnuteľnosti, a či nie sú na liste vlastníctva zapísané nejaké ťarchy a vecné bremená.

Kópiu dokladu o poslednom nadobudnutí nehnuteľnosti. Znie to dosť krkolomne, ale jedná sa o dokument, ktorý hovorí akým spôsobom predávajúci nadobudol nehnuteľnosť, ktorú vám predáva. Veľmi často je tento doklad súčasťou znaleckého posudku, ale niekedy si to znalec zjednoduší a nezaradí tento dokument do posudku.

Doklady o príjme – príjem sa dokladuje inak keď ste zamestnanec, inak keď ste živnostník, inak keď ste 100%-ný vlastník s.r.o., inak keď ste spolumajiteľ s.r.o. a inak keď ste napríklad lekár či právnik. Treba si vždy uvedomiť, že banku nezaujíma až tak koľko zarábate, ale koľko oficiálne zarábate, teda aký príjem viete zdokladovať. V zásade platí, že každá banka má na všetko vlastné tlačivá, ktoré musíte použiť. Pokiaľ ste zamestnanec tak niektoré banky ani nepožadujú doklad o príjme, pretože si ho overia sami v registri Sociálnej poisťovne. V prípade, že žiadate o hypotéku pre mladých tak okrem potvrdenia o aktuálnom príjme budete musieť mať potvrdené od zamestnávateľa aj príjem za predošlý kalendárny rok, lebo ten je rozhodujúci pri posudzovaní nároku na štátny príspevok pre mladých. Pokiaľ ste živnostník, majiteľ, alebo spolumajiteľ s.r.o. tak banka bude chcieť kópiu daňového priznania za posledné zdaňovacie obdobie (minulý kalendárny rok) a to vrátane všetkých príloh, spolu s kópiou Potvrdenia o podaní daňového priznania, ktoré musí mať pečiatku Daňového úradu a okrem toho ešte budete potrebovať aby vám Daňový úrad potvrdil na tlačive konkrétnej banky akú ste mali daňovú povinnosť a či nie ste na zozname dlžníkov na dani z príjmu, prípadne inej dani L.

Keď ste majiteľ, alebo spolumajiteľ s.r.o. tak môžete tiež do príjmu zahrnúť rozdelenie zisku a v takom prípade musíte doložiť doklad o rozdelení zisku. V niektorých prípadoch chce banka vidieť kópie výpisov z vášho bežného účtu kam vám chodí výplata, alebo výplatné pásky. Pri dokladovaní príjmu zo zahraničia je to špecifické a banky ku tomu pristupujú odlišne. Niektoré príjem zo zahraničia neakceptujú vôbec, niektoré iba z niektorých krajín, niektoré rozlišujú aký druh práce v zahraničí vykonávate. V zásade ale potrebujete kópiu pracovnej zmluvy výpisy z účtu na ktorý vám chodí tento zahraničný príjem – mal by to byť váš účet
 

ebook-icon.jpg

ZDARMA si môžete stiahnuť môj eBook „10 KĽÚČOVÝCH OTÁZOK pred podpisom“.

Nájdete tu okrem iného aj rady, čomu sa pri hypotékach vyhnúť a na čo si dať pozor ešte skôr, ako niečo „výhodné“ podpíšete!

DOKLADY KTORÉ BUDETE POTREBOVAŤ IBA V NIEKTORÝCH ŠPECIFICKÝCH PRÍPADOCH:

  • Doklad o rozvode – samozrejme iba v prípade, že ste rozvedený / rozvedená – stačí znovu kópia, ale uistite sa, že kopírujete rozsudok o rozvode, ktorý je právoplatný, teda má pečiatku s dátumom právoplatnosti.

  • Aktuálne vyčíslenie zostatku dlhu – v prípade, že nehnuteľnosť, ktorú chcete zakladať je už založená v prospech ŠFRB (Štátny fond rozvoja bývania), alebo v prospech niektorej Stavebnej sporiteľne tak banka tieto vymenované ťarchy síce akceptuje, ale budete potrebovať od týchto inštitúcií doložiť aktuálne vyčíslenie dlhu. O toto vyčíslenie musí požiadať aktuálny majiteľ bytu. Často sa napríklad stáva, že byt, ktorý idete kupovať je v dome, ktorý sa zatepľoval a zateplenie sa financovalo zo ŠFRB. V takom prípade je celý dom a teda aj váš byt založený v prospech banky. Je to väčšinou formalita, ale budete to potrebovať.

 

TERAZ DOKLADY PODĽA JEDNOTLIVÝCH
SCENÁROV – PODĽA ÚČELU HYPOTÉKY:

1. Hypotéka na kúpu bytu alebo domu

Kópia občianskeho preukazu predávajúceho – pokiaľ je predávajúcich viac tak je potrebná kópia občianskeho preukazu od všetkých predávajúcich.

Návrh kúpnej zmluvy – nemusí byť podpísaný, ale musí obsahovať všetky náležitosti riadnej Kúpnej zmluvy, najmä informácie o predávajúcom a kupujúcom, špecifikácie nehnuteľnosti – podľa listu vlastníctva, cenu a spôsob splatenia kúpnej ceny.

dom-300x225.jpg

2. Hypotéka na kúpu pozemku

Kópia občianskeho preukazu predávajúceho – pokiaľ je predávajúcich viac tak je potrebná kópia občianskeho preukazu od všetkých predávajúcich.

Návrh Kúpnej zmluvy – nemusí byť podpísaný, ale musí obsahovať všetky náležitosti riadnej Kúpnej zmluvy, najmä informácie o predávajúcom a kupujúcom, špecifikácie nehnuteľnosti – podľa listu vlastníctva, cenu a spôsob splatenia kúpnej ceny.

Doklad, že pozemok je stavebný. Pokiaľ nebolo ešte vydané stavebné povolenie tak obvykle stačí banke predložiť kópiu územného plánu, kde je predmetný pozemok v časti určenej na zástavbu.

pozemok-150x150.jpg

3. Hypotéka na stavbu domu

Právoplatné stavebné povolenie.

Projektová dokumentácia vrátane rozpočtu.

4. Hypotéka na refinancovanie

Pri tomto produkte musia byť zachovane všetky pôvodné podmienky, samozrejme okrem parametrov hypotéky. To znamená, že v úverovom vzťahu vystupujú všetci žiadatelia ako boli v pôvodnej zmluve. Nehnuteľnosť musí byť rovnaká a hypotéka sa nemôže navyšovať. Aby som bol úplne korektný tak niektoré banky dovoľujú navýšenie, ale úplne minimálne. Pri tomto type hypotéky spravidla nepotrebujete dokladovať príjem.

Aktuálne vyčíslenie zostatku pôvodnej hypotéky.

Súhlas prvej banky (banka v ktorej je aktuálne nehnuteľnosť založená) so zápisom v katastri na druhom mieste.

Kópiu zmluvy o hypotéke, ktorú chcete refinancovať, vrátane dodatkov pokiaľ existujú .

Kópiu záložnej zmluvy.

byt-150x150.jpg

5. Hypotéka na konsolidáciu

Aktuálne vyčíslenie zostatku pôvodnej hypotéky. Pokiaľ sa konsoliduje viac hypoték, alebo úverov tak je potrebné doložiť toto vyčíslenie od všetkých hypoték a úverov.

Súhlas prvej banky (banka v ktorej je aktuálne nehnuteľnosť založená) so zápisom v katastri na druhom mieste.

Kópiu zmluvy o každej hypotéke a o každom úvere, ktoré chcete refinancovať, vrátane dodatkov pokiaľ existujú.

Kópiu záložnej zmluvy.

refresh-154688_1280-150x150.png

Pokiaľ nemáte svojho poradcu, alebo si nie ste istí jeho odbornosťou v oblasti hypoték, kontaktujte ma telefonicky na čísle 0903231659, alebo pošlite správu elektronicky.

 

HYPOTÉKA V MESTE ŽILINA – UNIKÁTNY ZOZNAM

V prípade, že ste zo Žiliny tak tu je sľúbený zoznam kontaktov, ktoré vám budú užitočné pokiaľ sa rozhodnete, že si hypotéku vybavíte sami.  Z dlhoročnej praxe môžem povedať, že sa vám vždy oplatí keď oslovíte šikovného a kompetentného poradcu, alebo sprostredkovateľa, ktorý vybaví hypotéku za vás. Podklady budete musieť dodať samozrejme vy, ale pomôže vám aby ste na nič nezabudli a do banky pôjdete iba raz a to na podpis úverovej zmluvy. Súdim to podľa seba, lebo ja takýto servis svojim klientom zabezpečujem.

HYPOTÉKA ŽILINA – KATASTER

Správa katastra Žilina

Niektorá banka to urobí za vás, ale štandardne musíte zaniesť podpísané záložné a kúpne zmluvy na kataster, kde zabezpečia najskôr zápis plomby a následne zápisy zmien na liste vlastníctva.

Andreja Kmeťa 17

011 32 Žilina

Tel:+42141 281 7501 – kanc. riaditeľky

Tel:+42141 281 7811 – podateľňa

Tel:+42141 281 7805 – stránková miestnosť

Tel:+42141 281 7804 – odbor katastr. konaní

Fax:+42141 5620 426

skza@skgeodesy.sk

http://www.skgeodesy.sk/sk/spravy-katastra/sprava-katastra-zilina

Úradné hodiny pre verejnosť a podateľňa

Pondelok:.       8:00-15:00

Utorok:             8:00-15:00

Streda:             8:00-17:00

Štvrtok:           8:00-15:00

Piatok:             8:00-14:00

Správy katastra Žilina:

Správa katastra Žilina – Bytča

Správa katastra Žilina – Čadca

Správa katastra Žilina – Dolný Kubín

Správa katastra Žilina – Kysucké Nové Mesto

Správa katastra Žilina – Liptovský Mikuláš

Správa katastra Žilina – Martin

Správa katastra Žilina – Námestovo

Správa katastra Žilina – Ružomberok

Správa katastra Žilina – Turčianske teplice

Správa katastra Žilina – Tvrdošín

KaPor – KatasterPortal

Tu si môžete online vyhľadať informácie o svojej, alebo kupovanej nehnuteľnosti. Taktiež si môžete skontrolovať zapísanie plomby, alebo ťarchy na LV aby ste nekupovali zajaca vo vreci.

http://www.katasterportal.sk/kapor/vyhladavanieParcelaFormInit.do

 

HYPOTÉKA ŽILINA – STAVEBNÝ ÚRAD  ŽILINA

Tento úrad budete potrebovať pri vybavovaní stavebného povolenia v prípade, že idete stavať rodinný dom.

Krajský stavebný úrad v Žiline

Kmeťa 17

01001 Žilina

Telefón: 041 / 564 33 25

Fax: 041 / 564 33 25

sekretariat@za.ksu.sk

Úradné hodiny podateľňa:

Pondelok:        7.30 – 15.00

Streda:             7.30 – 15.00

Piatok:             7.30 – 12.00

 

HYPOTÉKA ŽILINA – DAŇOVÝ ÚRAD ŽILINA

Tento úrad budete potrebovať pokiaľ ste živnostník, alebo podnikateľ na potvrdenie o plnení daňových záväzkov. Nezabudnite, že vždy musíte použiť tlačivo konkrétnej banky.

Janka Kráľa 2 , 010 01 Žilina

duza-za.kontakt@financnasprava.sk

+421 41 5047 211; +421 41 5047 140, Fax.: +421 41 7631 736

služby pre verejnosť/klientska zóna.:

+421 41 5047 136

+421 41 5047 330

Fax: +421 41 7631 736

sekretariát štatutárneho zástupcu.:

+421 41 5047 211; +421 41 5047 140

Úradné hodiny – Úrad:

Pondelok:        08:00 – 16:00

Utorok:            nestránkový deň

Streda:             08:00 – 17:00

Štvrtok:           nestránkový deň

Piatok:             08:00 – 14:00

Úradné hodiny – Podateľňa:

Pondelok:        08:00 – 16:00

Utorok:            08:00 – 16:00

Streda:             08:00 – 17:00

Štvrtok:           08:00 – 16:00

Piatok:             08:00 – 14:00

 

HYPOTÉKA ŽILINA – BANKY

V súčasnosti máte na Slovensku možnosť získať „hypotéku“ v 11-tích bankách, pričom osem z nich sú hypotekárne banky a tri sú banky, ktoré nemajú hypotekárnu licenciu, ale poskytujú spotrebné úvery zabezpečené nehnuteľnosťou, ktoré majú takmer identické podmienky ako hypotéka. Banku treba navštíviť osobne. Telefonický kontakt neuvádzam, lebo zverejnená tel. čísla sú väčšinou aj tak uvedené centrálne iba ako infolinka danej banky.

Všeobecná úverová banka, a. s.

Na bráne 1

010 43 Žilina

Námestie A. Hlinku 1

010 43 Žilina

Veľká okružná 59A

010 01 Žilina

Vysokoškolákov 52

010 08 Žilina

ČESKOSLOVENSKÁ OBCHODNÁ BANKA

J. M. Hurbana 1

010 01 Žilina

Jána Milca 780/14

010 01 Žilina

Štúrova 13

010 01 Žilina

Vysokoškolákov 52

010 08 Žilina

PRIMA BANKA

Vysokoškolákov 52

010 08 Žilina

Žilina – Národná 22

010 01 Žilina

Žilina – Hodžova 9

010 01 Žilina

OTP BANKA

Sládkovičova 9

010 01  Žilina

SLOVENSKÁ SPORITEĽŇA

Vysokoškolákov 52

010 08 Žilina

Veľká Okružná 59a

010 01 Žilina

Žilina, A. Bernoláka 55

010 01 Žilina

Námestie Andreja Hlinku 7b

010 01 Žilina

Národná 5, 010 01 Žilina

010 01 Žilina

TATRA BANKA

Košická 3

010 01 Žilina

Nám. A. Hlinku 7B

010 01 Žilina

Veľká okružná 59/A

010 01 Žilina

Vysokoškolákov 52

010 01 Žilina

UNICREDIT BANK

Národná 12

010 01 Žilina

Veľká okružná 59A

010 01 Žilina

SBERBANK

Národná 28

010 01  Žilina

mBank

Mariánske námestie 28/7

010 01 Žilina

OBERBANK

Jána Kalinčiaka 22

010 01  Žilina

FIO BANKA

Na priekope 37

010 01  Žilina

HYPOTÉKA ŽILINA – SÚDNY ZNALCI

Súdneho znalca budete potrebovať na vypracovanie znaleckého posudku, ktorý slúži banke ako podklad, ktorý hovorí akú má nehnuteľnosť hodnotu. Znalec od vás bude potrebovať zabezpečiť prístup k nehnuteľnosti, nakoľko ju musí fyzicky vidieť a urobiť foto-dokumentáciu. Okrem toho bude od vás chcieť zopár podkladov potrebných k vypracovaní znaleckého posudku. Znalci musia mať ku svojej činnosti oprávnenie a byť zapísaný v zozname znalcov, ktorý vedie Ministerstvo Spravodlivosti SR. Aby ste nemuseli hľadať tak som to urobil za vás a nižšie máte zoznam znalcov, ktorí pôsobia v meste Žilina a majú oprávnenie na Oceňovanie hodnoty nehnuteľností.

 Lehocká Jana, Ing. arch.

Hálkova 39

01001 Žilina

mobil:0905 354 036

arch.lehocka@gmail.com

jana.lehocka@usi.sk

Panáková Ingrid, Ing.

Kvačalova 41

01004 Žilina

mobil:0904/130100

panakova.ingrid@chello.sk

Taška Marek, Ing.

Na Malý Diel 8042/32

01001 Žilina

mobil:+421 910 939 341

marek.taska@yahoo.com

Híreš Viliam, Ing., PhD.

Minčolská 1782/1

01008 Žilina

mobil:0948/204800

viliam.hires@gmail.com

Skaličan Juraj, Ing.

Predmestská 1709/58

01001 Žilina

mobil:0904/894732

juro.skalican@gmail.com

Derkits Michal, Ing.

Predmestská 1352/59

01001 Žilina

mobil:0903 292 921

michal2991972@gmail.com

Veselko Juraj, Ing.

Gaštanová 7

01007 Žilina

mobil:0904/891726

juraj.v@chello.sk

Čviriková Eva, Ing.

Platanova 9

01007 Žilina

tel.:041/5682805

mobil:0905/354761

fax:041/5111750

eva.cvirikova@gmail.com

Šošková Božena, Ing.

Bukovinská 21

01001 Žilina

mobil:0902/119230

Šoška Juraj, Ing.

Mojmírova 3246/12

01001 Žilina

mobil:0905/329122

soska@stonline.sk

Melišková Adriana, Ing.

Fialová 1104/2

01107 Žilina

mobil:0903/554441

adriana.meliskova@usi.sk

Vyšný Ivan, Ing.

B.S.Timravy 950/15

01008 Žilina

tel.:041/5653434

mobil:0905/547566

vysny.i@gmail.com

Vyparina Marián, Ing., PhD.

J.Reka 1038/9

01001 Žilina

Kontaktné údaje:     tel.:041/5620246

mobil:0905/619012

fax:041/5253831

marian.vyparina@usi.sk

Timkanič Boris, Ing.

Moyzesova 43

01001 Žilina

mobil:0903/544504

Tarnócy Branislav, Ing., CSc.

Moyzesova 43

01001 Žilina

mobil:0903/544504

Šulek Jozef, Ing.

Predmestská 1716/30

01001 Žilina

tel.:041/7634488

mobil:0948/365080

jozef.sulek1@gmail.com

Šuba Stanislav, Ing.

Predmestská 42

01001 Žilina

tel.:041/5622822 aj FAX

mobil:0905/634383

suba5@post.sk

Sýkorová Júlia, Ing.

Pod sadom 1219/17

01004 Žilina

mobil:0905/922505

sykorova.znalec@gmail.com

Stehlík Jozef, Ing.

Pod Skalkou 809/11A

01003 Žilina

tel.:041/5622154

mobil:0903/710978

stehlik@tipzilina.sk

Sokolík Andrej, doc.Ing., CSc.

Ružová 32

01001 Žilina

tel.:041/7243168

mobil:0902/628943

andrejsokolik@gmail.com

Raška Pavol, Ing.

A.Rudnaya 2559/14

01001 Žilina

tel.:041/7631858

mobil:0903/504665

raskap@stonline.sk

Petrovič Marián, Ing.

Tatranská 3111/8

01008 Žilina

tel.:041/5253892

mobil:0905/589267

m.petrovic@azet.sk

Osadský Bohuslav, Ing.

Bajzova 16

01001 Žilina

tel.:7235809

mobil:0905/296983

bohuslav.osadský@gmail.com

Novák Peter, Ing.

Jarná 30

01001 Žilina

mobil:0915/372382

novak.p@post.sk

Novák Jaroslav, Ing.

Petrovského 16

01001 Žilina

tel.:041/7234266

mobil:0905/651653

jaronovak@centrum.sk

Muška Zdenko, Ing.

Baničova 25

01015 Žilina

tel.:041/5662330

mobil:0905/495552

zdeno.muska@gmail.com

Mrázik Marian, Ing.

Do Stošky  4/14

01004 Žilina-Bánová

tel.:041/5622233 aj fax

mobil:0905/454276

mrazik@realitymm.sk

Mikula Jozef, Ing.

Limbova 3058/21

01007 Žilina

tel.:041/5683614

mobil:0918/164982

Martinka Juraj, Ing.

Zábrehy 933/10

01007 Žilina-Bytčica

tel.:041/5682546

mobil:0903/534554

jurmar@post.sk

Kovaľ Miloš, Ing.

Murgašova 1296/11

01001 Žilina

mobil:0903/555830

koval@stonline.sk

stavea@stonline.sk

Komárek Pavel, Ing.

Na Malý Diel 3712/25

01001 Žilina

tel.:041/7632322 aj FAX

mobil:0907/805304

Hoštáková Marta, Ing.

Baničova 3

01015 Žilina

tel.:041/5661084

mobil:0904/536662

Homzová Emília, Ing.

Horná Trnovská 445/78

01001 Žilina-Trnové

mobil:0907/874164

terchova@terchova.sk

Helbichová Anna, Ing.

Gaštanova 50

01007 Žilina

tel.:041/7247317

mobil:0907/278250

Frič Peter, Ing.

Radlinského 11

01001 Žilina

tel.:041/5621573

mobil:0905/216368

peter.fric.sk@gmail.com

Drevený Ivan, Ing., PhD.

Severná 2813/59

01001 Žilina

tel.:7233409

mobil:0908/969981

ivan.dreveny@usi.sk

Brtáňová Katarína, Ing.

Rastislavova 3052/1

01001 Žilina

tel.:041/7242183

mobil:0907/547919

fax:041/5637270

brtanpan@mail.t-com.sk

Brezianský Igor, Ing.

álkova 2755/19

01001 Žilina

tel.:5662109

mobil:0905/540243

igor.breziansky@usi.sk

Bobuľa Ľubomír, Ing.

Horná Rosinská 836

01322 Rosina

tel.:041/5972777

mobil:0903/504617, 0908/444777

bobula.lubomir@gmail.com

Berešík Viliam, Ing.

Antona Bielka 58

01009 Žilina

tel.:041/5689109

mobil:0948/278978

Bátory Peter, Ing.

Limbova 19

01007 Žilina

mobil:0907/828987

batory@epi.sk, bs-svk@bs-svk.sk

Babka Viktor, Ing.

Polomská 2

01008 Žilina

tel.:041/5651558

mobil:0905/460978

 

HYPOTÉKA ŽILINA – GEODETI

Geodeta budete potrebovať napríklad v prípade, že sa budú prerozdeľovať parcely na pozemku, alebo budete potrebovať zakresliť stavbu do geodetického plánu a následne zapísať túto zmenu do katastra nehnuteľností. Geodeti musia mať na svoju činnosť oprávnenie. Informáciu si môžete overiť cez Komoru geodetov a kartografov a musia mať oprávnenie na svoju činnosť. Oprávnenie má rôzny rozsah a odlišuje sa označením A, B a C podľa § 6 zákona NR SR č. 215/1995 Z. z. Nižšie pod rozdelením oprávnení nájdete zoznam geodetov, ktorí pôsobia v meste Žilina.

Pri každom geodetovi uvádzam emailovú adresu a stupeň oprávnenia, tel. kontakt bohužiaľ nie je zverejnený

Stupeň oprávnenia A

a)geometrické plány,

b)geodetické činnosti na pozemkové úpravy

c)vytyčovanie hraníc pozemkov,

d)zriaďovanie a aktualizácia geodetických bodov,

e)meranie alebo digitalizácia a zobrazenie objektov, ktoré sa preberajú do základných štátnych mapových diel s veľkou mierkou, v rozsahu nad 0,025 km2, 

Stupeň oprávnenia B

d)zriaďovanie a aktualizácia geodetických bodov,

e)meranie alebo digitalizácia a zobrazenie objektov, ktoré sa preberajú do základných štátnych mapových diel s veľkou mierkou, v rozsahu nad 0,025 km2,

f)meranie alebo digitalizácia a zobrazenie objektov, ktoré sú obsahom tematických mapových diel s veľkou mierkou, v rozsahu nad 0,025 km2,

g)budovanie vytyčovacích sietí,

h)vytyčovanie a kontrolné meranie dodržiavania priestorovej polohy stavebných objektov, meranie posunov a deformácií stavebných objektov a technologických zariadení,

i)meranie a zobrazenie objektov skutočného vyhotovenia stavby a vytyčovanie a kontrola geometrických parametrov priemyselných objektov a zariadení, okrem merania a zobrazenia objektov skutočného vyhotovenia jednoduchých stavieb a drobných stavieb a zmien týchto stavieb

j)geodetické činnosti pri budovaní a aktualizácii informačných systémov o území, ktoré sú budované a aktualizované pre potreby štátnych orgánov a orgánov územnej samosprávy. 

Stupeň oprávnenia C

a)geometrické plány,

b)geodetické činnosti na pozemkové úpravy

c)vytyčovanie hraníc pozemkov,

d)zriaďovanie a aktualizácia geodetických bodov,

e)meranie alebo digitalizácia a zobrazenie objektov, ktoré sa preberajú do základných štátnych mapových diel s veľkou mierkou, v rozsahu nad 0,025 km2,

f)meranie alebo digitalizácia a zobrazenie objektov, ktoré sú obsahom tematických mapových diel s veľkou mierkou, v rozsahu nad 0,025 km2,

g)budovanie vytyčovacích sietí,

h)vytyčovanie a kontrolné meranie dodržiavania priestorovej polohy stavebných objektov, meranie posunov a deformácií stavebných objektov a technologických zariadení,

i)meranie a zobrazenie objektov skutočného vyhotovenia stavby a vytyčovanie a kontrola geometrických parametrov priemyselných objektov a zariadení, okrem merania a zobrazenia objektov skutočného vyhotovenia jednoduchých stavieb a drobných stavieb a zmien týchto stavieb

j)geodetické činnosti pri budovaní a aktualizácii informačných systémov o území, ktoré sú budované a aktualizované pre potreby štátnych orgánov a orgánov územnej samosprávy.

sú vybrané geodetické a kartografické činnosti, ktoré musia byť autorizačne overené fyzickou osobou.

 

Ing. Ondrej KVASNICA

oprávnenie B

Petzvalova 3372/35, 010 15 Žilina

041/556 35 74

903521391

kvasnica@okgeodet.sk

www.okgeodet.sk

Ing. Ján OBŠIVANÝ

oprávnenie B

Kysucká 537/3 (areál Slovena)

010 01 Žilina

421 903 407 062

jan.obsivany@gmail.com

obsogeo@gmail.com

Ing. Jozef PAŽICKÝ

oprávnenie C

Framborská 253/21

01001 Žilina – Staré mesto

+421415640765

pazicky@stonline.sk

Ing. Marian POVODA

oprávnenie B

Pittsburgská 2970/7

010 08  Žilina

904 169 245

902 340 216

geoimp@azet.sk

geoimp.mp57@gmail.com

www.geoimp.sk

Ing. Eva ČASNOCHOVÁ

oprávnenie A

Andreja Kmeťa 315/18

010 01 Žilina

0908 243 422

eva.casnochova@gmail.com

geocas@ geocas.sk

www.geocas.sk

Ing. Albín KOLEK

oprávnenie C

Bytčická 16

01001 Žilina

+421 417 235 560, +421 903 543 709

geodat.kolek@ingeo.sk

SYKO, s.r.o

Ing. František SÝKORA

oprávnenie C

Ing. Matej SÝKORA

oprávnenie A

A. Kmeťa 320/7

010 01 Žilina

+421 905 658 113

geodetickeprace@gmail.com

Ing. Marián FORBAK

oprávnenie A

Gaštanova 3079

01007 Žilina

+421 910 969 073

Ing. Ján LAPIN

oprávnenie C

Hálkova 3

01001 Žilina

041 7637 169

inglapin@chello.sk

Ing. Emília RYBÁRSKA

oprávnenie A

Moyzesova 7

010 01 Žilina

emilia1@stonline.sk

Ing. Anna SEIDLOVÁ, PhD.

Žilina

oprávnenie A

anna.seidlova@fstav.uniza.sk

Ing. Beata ŠVAŇOVÁ

oprávnenie C

Zádubnie č. 124

010 03 Žilina

903 240 371

svanova@geodix.sk

www.geodix.sk

Ing. Eva LUČANÍKOVÁ

oprávnenie B

Žilina

eva.lucanikova@gmail.com

doc. Dr. Ing. Jana IŽVOLTOVÁ

oprávnenie B

Žilina

+ 421 41 513 5550

jana.izvoltova@fstav.uniza.sk

Ing. Vladimír HRIVÍK

oprávnenie C

Hollého 401/64

01001 Žilina

vhrivik@stonline.sk

geomer@stonline.sk

www.geomer-zilina.sk

Ing. Martina NOVÁKOVÁ

oprávnenie A

Žilina

tina.gardianova@gmail.com

Ing. Matej VALENTOVIČ

oprávnenie A

Andreja Kmeťa 13

010 01 Žilina

valentovic@planikasro.sk

www.planikasro.sk

 

HYPOTÉKA ŽILINA – ARCHITEKTI

Pokiaľ sa rozhodnete pre stavbu domu tak si ten svoj môžete vybrať z projektov, ktoré sú už hotové a predávajú sa v katalógoch, alebo pokiaľ máte vlastnú predstavu tak si môžete vybrať vlastného architekta, ktorý vám navrhne dom presne podľa vašich predstáv. Tu je zoznam architektov, ktorí pôsobia v meste Žilina. Architekti musia mať na svoju činnosť oprávnenie. Informáciu si môžete overiť cez Komoru architektov.

Ing.arch. Vladimír BARČIAK

Závodská cesta 4

010 01 Žilina

041/5254 837, 0903 554 837

Ing.arch. Ján BARNÍK

Bytčická 16

010 01 Žilina

041/5696 511 | 0907179 394

Mgr. Peter BOHUŠ 

Fedora Ruppeldta 4

010 01 Žilina

0905 354 826

Ing.arch. Rudolf CHODELKA

Hôrky 30

010 04 Žilina

041/5662 837 | 0905 243 280

Ing.arch. Klaudia CHODELKOVÁ 

Hlinkovo nám. 5

010 01 Žilina

041/5626 450 | 0905 308 771

Ing.arch. Zuzana CHOMOVÁ 

Obežná 6

010 08 Žilina

0911 137 139

Ing.arch. Michal DIVIŠ 

Svätoplukova 24

010 01 Žilina

0911 698 330

www.mda.sk

Ing.arch. Gabriela DOVALOVÁ 

Pivovarská 1

010 08 Žilina

041/5624 764 | 0915 826 727

Ing.arch. Peter DUNAJOVEC

Pri Rajčianke 43

010 01 Žilina

041/7645 745,0903 187 813 | 0903 501 675 | 041/7645 770

www.android.sk

Ing.arch. Juraj GALLO

Hlboká cesta 54

010 01 Žilina

041/7637 129, 0904 985 979 | 0904 985 979 | 041/7637 129

Ing.arch. Peter HUBENÝ 

Tulská 1684/6

010 08 Žilina

0904 391 167

Ing. Katarína IHNATIŠINOVÁ 

Karpatská 9A/8402

010 08 Žilina

0903 545 020 | 0903 545 020 | 041/5643 261

Ing. Igor KLEIN

Vysokoškolákov 1759/5

010 01 Žilina

0907 808 258 | 0907 808 258 | 041/5643 378

www.ikarch.sk

Ing.arch. Andrea KLENOVIČOVÁ 

Okrová 1145/5

010 03 Žilina – Budatín

0903 516 681 | 0903 516 681

www.arkatelier.sk

Ing.arch. Ľubica Brunová - KOREŇOVÁ 

Hálkova 11

01001 Žilina

0903 511 542

architekti@korenova.sk   
www.korenova.sk

Ing.arch. Peter KRAJČ 

Žitná 13

010 01 Žilina

041/7001 053 | 0903 669 131 | 041/7001 052

Ing.arch. Stanislav KRISTINÍK

Klemensova 29/36

010 01 Žilina

041/7233 206 | 0905 266 206

Ing.arch. Pavel KROPITZ

Osiková 3213/19

010 07 Žilina

041/7631 622 | 0911 598 383 | 041/7631 622

Ing.arch. Vladimír KRUŠINSKÝ 

Závodská cesta A/4

010 01 Žilina

041/7637 099 | 0905 804 750

Ing.arch. Ľubomír KRUŽEL

Kempelenova 10

010 15 Žilina

0903 501 446 | 0903 501 446

www.architekt.sk

www.mouter.sk

Ing.arch. Ladislav KUCHARÍK

Petzvalova 12

010 15 Žilina

041/5661 310 | 0905 348 716

Ing.arch. Ľudovít KUPKOVIČ 

B.S.Timravy 1

010 01 Žilina

041/3905 702, 0907 417 844 | 0907 417 844

Ing.arch. Peter KURIMSKÝ 

Bytčická 89

010 01 Žilina

041/7235 229 | 0905 563 438

Ing.arch. František LÁNCOŠ 

Závodská cesta 2768

010 01 Žilina

0905 499 743 | 0911 171 166 | 041/7234 895

www.a-atelier.eu

Ing.arch. Richard LICHÝ 

Republiky 16

010 01 Žilina

0915 214 742

Ing.arch. Maroš LIKAVČAN

Žitná 13

010 01 Žilina

041/7001 052 | 0903 958 269 | 041/7001

Ing.arch. Karol LOJ

Tulská 13

010 08 Žilina

0903 469 963

Ing.arch. Katarína LUCIAKOVÁ 

Tomáša Ružičku 5

010 01 Žilina

0918 234 185

www.laresearch.sk

Ing.arch. Dušan MAŇÁK

Štefánikova 32

010 01 Žilina

0903 535 345 | 0903 535 345 | 041/7232 097

Ing.arch. Eva MAŇÁKOVÁ 

Bajzova 28

010 01 Žilina

041/5683 216, 0903 808 932 | 0903 808 932 | 041/7232 097

Ing.arch. Andrej MAREŠ 

Moyzesova 9/907

010 01 Žilina

041/7631 955 | 0905 601 273

Ing.arch. Viera MECKOVÁ 

J.Fándlyho 21

010 01 Žilina

0908 491 221 | 0908 491 221 | 041/7245 787

Ing.arch. Peter MESIARIK

Stárková 26

010 01 Žilina

0944 182 050 | 041/5683 438

Ing.arch. Pavol MIKOLÁŠ 

Framborská 3

010 01 Žilina

041/5620 602 | | 041/5626 911

Ing.arch. Ladislav MIRT

Pri Rajčianske 43

010 01 Žilina

041/7634 710, 0907 113 284 | 0907 113 284

Ing.arch. Milan MOSNÝ 

Ladiverova 2408/3

010 01 Žilina

041/724 5191 | 0905 354 037

Ing.arch. Radovan MUSIL

Bajzova 37

010 01 Žilina

0904 526 611

Ing.arch. Peter NEZVAL

Borová 3

010 01 Žilina

0903 370 818 | 0903 370 818

Ing.arch. Martin PAVELEK

Na Šefranici 27

010 01 Žilina

0905 385 580 | 0905 385 580

Ing.arch. Marián PIVARČI

Gaštanová 3077/25

010 07 Žilina

041/763 2365

Ing.arch. Lýdia PŠENČÍKOVÁ 

Jánošíkova 9

010 01 Žilina

041/5622 242 | 0903 048 650

Ing.arch. Ctibor REISKUP

Pivovarská 16

010 01 Žilina

0907 763 396 | 0907 763 396

Ing.arch. Daniela RYBÁRIKOVÁ 

Závodská cesta 4

010 01 Žilina

0911 440 410

Ing.arch. Otto SEDLÁK

Veľká okružná 59

010 01 Žilina

0905 238 413 | 0905 238 413 | 041/7246 951

www.racional.sk

Ing.arch. Martin ŠKROBIAN

Holého 55

010 01 Žilina

0905 605 677

Ing.arch. Jozef SOBČÁK

Bytčická 16

010 01 Žilina

0907 830 485 | 0907 830 485

Ing.arch. Peter ŠOLTÉSZ

M.R.Štefánika 836/33

010 01 Žilina

041/5252 630, 0903 431 837 | 0903 431 837

www.aadesign.sk

Ing. Juraj STAŠKO

Závodská cesta 4

010 01 Žilina

041/7637 466 | 0905 605 031 | 041/7637 466

Ing.arch. Róbert TOMAN

Žitná 13

010 01 Žilina

041/7001 052

Ing.arch. Roman TRIZULIAK

Na Šefranici 27

010 01 Žilina

041/5625 771 | 0908 536 960

www.dora.sk

Ing.arch. Rudolf TUPÝ 

Republiky 12

010 01 Žilina

041/ 270 0313 | 0903 847 890 | 041/270 0313

Ing. arch. Jana ULBRICHT

Pri celulózke 23

010 01 Žilina

0905 465 976 | 0905 465 976

Ing.arch. Pavol VISCZOR

Kubínska 7

010 08 Žilina

041/455 52 | 0905 267 217

Akad.arch. Dušan VOŠTENÁK

Hodžova 13

010 01 Žilina

041/5624 685 | 0903 340 575 | 041/5624 687

www.eurodesign-atelier.sk

Mgr. art. Lenka VOŠTENÁKOVÁ 

Hodžova 13

010 01 Žilina

0903 187 777

www.eurodesign-atelier.sk

http://www.eurodesign.at

Ing.arch. Andrej ZÁBRODSKÝ 

Veľká Okružná 68

010 01 Žilina

0904 929 002

Ing.arch. Ľubomír ZAYMUS

Závodská 10

010 01 Žilina

0905 401 905 | 0905 401 905

 

HYPOTÉKA ŽILINA – REALITNÉ KANCELÁRIE

Služby realitnej kancelárie využijete pokiaľ chcete kúpiť nehnuteľnosť, ale zatiaľ ste ju nenašli. Nižšie uvádzam zoznam niektorých realitných kancelárií, ktoré pôsobia v meste Žilina. Tieto realitné kancelárie sú združené v Národnej asociácii realitných kancelárií Slovenska. Samozrejme existuje oveľa viac menších realitných kancelárií, alebo sólových realitných maklérov, ktorých si môžete nájsť a využiť ich služby. Osobne by som skôr odporúčal renomované realitné kancelárie, ktoré majú dlhoročné skúsenosti a dobré meno. Trochu si priplatíte, ale nehnuteľnosť nekupujete až tak často J .

ADMS s.r.o.

Makléri (3)

Kuzmányho 8

010 01 Žilina

041/5078 716

903 711 394

adms@adms.sk

www.adms.sk

CUSTOM.real, s.r.o.

 Makléri (8)

Hodžova 13

010 01 Žilina

041/5643 474

real@customreal.sk

www.customreal.sk

LICITOR group, a.s.

Makléri (2)

Tajovského 5

010 01 Žilina

041/7003 126

licitor@licitor.sk

www.licitor.sk

Dream reality, s.r.o.

Makléri (1)

Uhoľná 592/2

010 01 Žilina

914100800

info@dreamreality.sk

www.dreamreality.sk

MGM Group s.r.o.

Makléri (8)

Nám. A. Hlinku 1

010 01 Žilina

910861186

reality@realitymgm.sk

www.realitymgm.sk

PROMA INVEST, s.r.o.

Kuzmányho 8428/20A

010 01 Žilina

041/5166 125

915 835 008

miroslav.mihal@promainvest.sk

www.promainvest.sk

Realitná kancelária RED s.r.o.

Makléri (10)

Nám. A. Hlinku 816/3

010 01 Žilina

041/5007 172

041/5007 171

red@red.sk

www.red.sk

 

HYPOTÉKA ŽILINA – NOTÁRI

Notára budete potrebovať na overenie podpisu kupnej zmluvy, kde podľa zákona musí byť overený podpis predávajúceho. Ďalej vám notár bude užitočný v prípade, že budete potrebovať overené kópie niektorých dokumentov, alebo iné notárské služby. Notári musia mať na svoju činnosť oprávnenie. Informáciu si môžete overiť cez Komoru notárov.

JUDr. Ľubica Joneková

Štúrova 1

010 01  Žilina

041 / 500 60 17

lubica.jonekova@notar.sk

JUDr. Zuzana Kolembusová

Moyzesova 31

010 01 Žilina

041/ 5007 803, 5007 804

915720242

zuzana.kolembusova@notar.sk

JUDr. Alena Majerčiaková

ul. 1. mája 5

010 01  Žilina

041 / 562 33 64

041 / 500 41 31

041 / 500 41 30

alena.majerciakova@notar.sk

JUDr. Zdenko Piják

D. Dlabača 39

010 01  Žilina

903846802

zdenko.pijak@notar.sk

JUDr. Anna Švachová

aniela Dlabača 2745/22

010 01 Žilina

Slovenská republika

+421 41 5622896

+421 41 5626575

info@notarsvachova.sk

koncipient@notarsvachova.sk

www.notarsvachova.sk

JUDr. Dana Tabačková

Daniela Dlabača 773/29

010 01  Žilina

041 / 562 31 96

dana.tabackova@notar.sk

JUDr. Tatiana Vrlíková

Národná 38

010 01  Žilina

041 / 562 22 65

tatiana.vrlikova@notar.sk

notarvrlikova@stonline.sk

 

HYPOTÉKA ŽILINA – POISŤOVNE

Poisťovňu budete potrebovať nakoľko jedna z podmienok hypotéky je aby nehnuteľnosť, ktorá bude založená bola aj poistená a tiež aby poistenie bolo vinkulované v prospech banky. Telefonický kontakt znovu neuvádzam, lebo čísla sú väčšinou zverejnené centrálne iba ako infolinka danej poisťovne..

Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s.

Pobočka Žilina

Republiky 1050/14

010 01 Žilina

Telefón: 041.5070107

Reprezentant: Agáta Fabčinová

Žilinská Lehota 111

010 01 Žilina

Telefón: 069.20 11 887

Reprezentant: Alena Krištofová

Tulská 1683/13

01008 Žilina

Telefón: 041.56 56 966

Reprezentant: Bohuš Jaroslav

B. S. Timravy 948

010 01 Žilina

Telefón: 041.50 07 833, 041.50 70 112

Reprezentant: Dagmar Novotná

Moyzesova 907/9

01001 Žilina

Telefón: 041.56 24 104

Reprezentant: Eva Skopalová

Saleziánska 2618/1

01001 Žilina

Telefón: 041.56 52 542

Reprezentant: Eva Turská

Bajzova 2419/21

01001 Žilina

Telefón: 041.70 51 068

Reprezentant: Ing. Alena Matejková

Na kopci 533/7

01001 Žilina

Telefón: 041.56 50 318

Reprezentant: Irena Sihelníková

Timravy 949/10

01008 Žilina

Telefón: 041.56 51 178

Reprezentant: Ivan Krištof

Tulská 1683/13

01008 Žilina

Telefón: 041.56 56 966

Reprezentant: Jaroslav Bohuš

B. S. Timravy 948/5

01008 Žilina

Telefón: 041.50 07 833

Reprezentant: Jaroslava Barčiaková

Borová 3178/13

01007 Žilina

Telefón: 041.56 82 791

Reprezentant: MVDr. Magdaléna Vršanská

Bláhova 554/37

01004 Žilina

Telefón: 041.76 32 412

Reprezentant: Marián Kulik

Borová 3295/36

01007 Žilina

Telefón: 0944.610 119

Reprezentant: TB GROUP,s.r.o.

Predmestská 90

01001 Žilina

Telefón: 041.76 35 295

Reprezentant: Valér Fabčin

Žilinská Lehota 111

010 01 Žilina

Telefón: 069.20 11 886

ČSOB Poisťovňa, a.s.

Hodžova 204/16

01001 Žilina

Poradenské miesto

Štúrová 13

01001 Žilina

Generali Slovensko poisťovňa, a.s.

Komenského č.24

01001 Žilina

Vojtecha Tvrdého 12

01001 Žilina

Union poisťovňa, a.s.

Daniela Dlabača 13

01001 Žilina

UNIQA poisťovňa, a.s.

Ul. republiky 13

01001 Žilina

Horný Val 25

01001 Žilina

Národná 5

01001 Žilina

Mariánské námestie 26

01001 Žilina

Wüstenrot poisťovňa, a.s.

A. Bernoláka 48/A

01001 Žilina

Republiky 4

01001 Žilina

Narodná 5

01001 Žilina

Farská ulička 3

01001 Žilina

M.R.Štefánika 8390/13

01001 Žilina

Horný val 3

01001 Žilina

Bottova 5

01001 Žilina

A. Bernolaka 51

01001 Žilina

KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group

J. Milca 807/1

010 01 Žilina

J. Milca 807/1

010 01 Žilina

QBE Insurance (Europe) Limited, pobočka pre Slovenskú republiku

Pivovarská 16

010 01 Žilina

AXA pojištovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

Štúrova 14

010 01  Žilina

AEGON Hungary Closed Company Ltd., pobočka poisťovne z iného členského štátu

Mariánske námestie 50/29

010 01 Žilina

KOOPERATIVA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group

Uhoľná 1

010 01 Žilina

Milcova 9

010 01 Žilina

 

HYPOTÉKA ŽILINA – ADVOKÁTI

Advokáta budete potrebovať na vypracovanie kúpnej zmluvy, alebo iné zložitejšie právne úkony, ktoré nezvládnete sami. Pokiaľ napríklad kupujete nehnuteľnosť a je to štandardný predaj tak môžete použiť aj vzor takejto zmluvy z internetu. Pokiaľ ale kupujete iba časť nehnuteľnosti, alebo sa hypotékou bude vyplácať iný úver a podobne tak je dobré aby vám niekto kompetentný pomohol zmluvu pripraviť. V prípade, že využijete služby realitnej kancelárie ( zoznam je na konci článku) tak máte o starosť menej, lebo kvalitné realitné kancelárie túto službu poskytujú štandardne.

Advokáti musia mať na svoju činnosť oprávnenie. Informáciu si môžete overiť cez Komoru advokátov.

BALÁŽ Tomáš Mgr.

Advokát

Štúrova 1

ŽILINA

010 01

041/5622 489

041/5622 489

0904/681855

anglicky, francúzsky

balaz.ak@gmail.com

BALÁŽOVÁ Alena JUDr.

Advokát

Framborská 58

Žilina

010 01

041/5623242

041/5623242

0905/416852

rusky

judr.balazova@korex.sk

BANNERT Jozef JUDr.

Advokát

Sad na Studničkách 1031/7

ŽILINA

010 01

0903/529946

anglicky

jozef.bannert@sp-chsh.sk

BANNERT MIKULOVÁ Zuzana JUDr.

Advokát

Sad na Studničkách 1031/7

ŽILINA

010 01

0903/931906

anglicky, nemecky

zumiiik@gmail.com

BARTOVÁ Ľuboslava JUDr.

Advokát

Mariánske nám. 29/6

ŽILINA

010 01

041/5252303

0908/199875

judr.bartova@orangemail.sk

BEBČÁK Jozef JUDr.

Advokát

Jesenského 18

Žilina

010 37

041/7632 246

041/7632 246

903522131

rusky

bebcak@stonline.sk

BEDNÁŘOVÁ Patricia JUDr.

Advokát

Mariánske námestie č. 31

Žilina

010 01

905837894

anglicky

patricia.bednarova@gmail.com

BÍROŠOVÁ Gabriela JUDr.

Advokát

Moyzesova 939/46

Žilina

010 01

041/5640302

birosova@gbirosova.sk

BORIKOVÁ Alžbeta JUDr.

Advokát

Dolné Rudiny 3

Žilina

010 01

917924822

anglicky, nemecky

alzbeta.borikova@gmail.com

BRÚSIK Peter JUDr.

Advokát

Mariánske nám. 2

ŽILINA

010 01

0908/746692

anglicky, francúzsky

judr.brusik.ak@gmail.com

BUCHA Štefan JUDr. Mgr.

Advokát

Námestie M.R.Štefánika 1

ŽILINA

010 01

041/5662394

041/5662394

0904/243963

nemecky

BURIAN Martin JUDr.

Advokát

V. Tvrdého 819/1

Žilina

010 01

041/5622489

041/5622489

0948/343241, 0905/343241

anglicky

martinburian@inmail.sk

BÚTORA Lukáš JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 12

Žilina

010 01

948333830

948333830

anglicky, francúzsky

butora@akbutora.sk

 www.akbutora.sk

CABADAJOVÁ Mária JUDr.

Advokát

Uhoľná 9

Žilina

010 01

903524443

rusky

maria.cabadajova@rybaza.sk

CHLAPÍK Dušan JUDr.

Advokát

Sládkovičova 167/13

ŽILINA

010 01

041/5622552

041/5622552

0903/514562, 0903/514563

rusky

kancelaria@chlapik.eu

CHLAPÍK Martin JUDr. Ing.

Advokát

Sládkovičova 13

Žilina

010 01

041/0415622552

041/0415622552

0903/514 563

anglicky, rusky

martin@chlapik.eu

CHORVÁTOVÁ Janka JUDr.

Advokát

Antona Bernoláka 51

ŽILINA

010 01

903265636

nemecky, rusky

chorvatova@advokat-za.sk

CHOVANEC Milan JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 17

ŽILINA

010 01

041/4213707, 4220313

041/4213767

4,21908E+11

anglicky, nemecky, rusky

chovanec@laurin.sk

 www.laurin.sk

DIKOŠ Martin Mgr.

Advokát

Závodská cesta 3911/24

Žilina

010 01

041/5640278

041/5622471

anglicky

mdikos@yahoo.com

DRDÁK Pavol JUDr.

Advokát

Komenského 46

ŽILINA

010 01

041/7232717

041/7641599

p.drdak@stonline.sk

DUBOVEC Róbert JUDr.

Advokát

Lipovecká 273/19

ŽILINA

010 09

0903/020 945

anglicky

robert1.dubovec@gmail.com

ĎURAJDA Juraj JUDr.

Advokát

Kukučínova 12

ŽILINA

010 01

041/5624863

041/5624864

rusky

durajda@zoznam.sk, advokatza@zoznam.sk

ĎURANA Marian JUDr.

Advokát

Sládkovičova 6

Žilina

010 01

417632234

417003137

4,21909E+11

judr.durana.phd@gmail.com

ĎURANA Marian JUDr.

Advokát

Sládkovičova 6

Žilina

010 01

417632234

417003137

4,21909E+11

judr.durana.phd@gmail.com

DZIACKY Andrej JUDr.

Advokát

Prielohy 1012/1C

ŽILINA

010 07

anglicky, nemecky

dziacky@yahoo.com

FENÍK František JUDr.

Advokát

Predmestská 25

ŽILINA

010 01

903670388

FTORKOVÁ Jana JUDr.

Advokát

Vojtecha Spanyola 8343/1A

ŽILINA

010 01

041/7231264

041/7231264

0907/458486

rusky

ftorkova.advokat@chello.sk

GÁBORÍKOVÁ Erika JUDr.

Advokát

Uhoľná 9

Žilina

010 01

907811343

anglicky, nemecky

erika.gaborikova@rybaza.sk

GAŠPERCOVÁ Anna JUDr.

Advokát

Daniela Dlabača 35

Žilina

010 01

901701167

nemecky

anna.gaspercova@gmail.com

GLOVNIAK Ivan JUDr.

Advokát

D. Dlabača 2748/28

Žilina

010 01

907848678

anglicky

ivan.glovniak@gmail.com

GORDÍK Karol JUDr.

Advokát

Pivovarská 20

ŽILINA

010 01

041/5620 846

041/5620 846

gordik@nextra.sk

GORDÍK Martin JUDr.

Advokát

Námestie A. Hlinku 816/3

ŽILINA

010 01

0905/541 096

martingordik@gmail.com

GROŠAFT Michal Mgr.

Advokát

Makovického 7

ŽILINA

010 01

0948/270202

anglicky

michal.grosaft@gmail.com

GROŠAFTOVÁ Soňa Mgr.

Advokát

Makovického 7

Žilina

010 01

041/5620 109

905867057

grosaftova@slovanet.sk

HAGARA Ľubomír Mgr.

Advokát

Daniela Dlabača 35

ŽILINA

010 01

041/5626899

0910/274 459

lubomir.hagara@akhagara.sk

HAGAROVÁ Eva JUDr.

Advokát

Daniela Dlabača 35

ŽILINA

010 01

041/5626899

0910/274 459

rusky

eva.hagarova@akhagara.sk

HANČINOVÁ Gabriela JUDr.

Advokát

Mydlárska 19

ŽILINA

010 01

041/5620 787

041/5620 787

0904/365710

HANEC Miroslav Mgr.

Advokát

Hruštiny 602

Žilina

010 01

041/7645610

041/7645610

rusky

advokat@hanec.sk

HARCINÍKOVÁ Štefánia JUDr.

Advokát

Salezianska 4

Žilina

010 01

041/5683980

0908/932960

harcinikova@inmail.sk

HLÁSNIKOVÁ Genovéva JUDr.

Advokát

J. M. Hurbana 334/32

Žilina

010 01

903723291

nemecky, rusky

judrhlasnikova@chello.sk

HMIRA Róbert Mgr.

Advokát

Obežná 4

ŽILINA

010 08

415640116

415640117

911255911

anglicky

robert.hmira@karko.sk

HODOŇOVÁ Sabína JUDr.

Advokát

Mariánske námestie č. 31

Žilina

010 01

904849909

anglicky

sabina.hodonova@gmail.com

HRDINOVÁ Adriana JUDr.

Advokát

Vojtecha Spanyola 1726/13

Žilina

010 01

415166163

0905/863 193

rusky, španielsky

adriana@hrdinova.sk

 www.hrdinova.sk

HRIADEL Roman JUDr.

Advokát

Národná č. 806/16

Žilina

010 01

+421 41 5622537

+421 41 5622537

nemecky, rusky

dr.hriadel@gmail.com

HRONČEK Róbert JUDr.

Advokát

Národná 10

Žilina

010 01

4,21909E+11

907870869

anglicky, česky

RobertHroncek@legalfirm.sk

HRUŠKOVÁ Zdenka JUDr.

Advokát

Makovického 7

ŽILINA

010 01

0915/312517

anglicky, nemecky

hruskova.zdenka@seznam.cz

HUBKA Ivan JUDr.

Advokát

Gaštanová 7

Žilina

010 07

041/7641 537

0904/549904

ivanhubka@gmail.com

HUDÁK Daniel JUDr.

Advokát

Hodžova 208/8

Žilina

010 01

anglicky, nemecky, česky, poľsky

slovakia55@gmail.com

HUDZÍKOVÁ Zuzana JUDr.

Advokát

Antona Bernoláka 27

ŽILINA

010 01

041/7051606

0903/611132

anglicky, rusky

hudzikova@za.coop.sk

HULMANOVÁ Zdenka JUDr.

Advokát

Kysucká cesta 3

Žilina

010 01

415626995

903105035

hulmanova@stonline.sk

JANCOVÁ Pavlína Mgr.

Advokát

Antona Bernoláka 30

Žilina

010 01

041/500 7003

041/500 7005

0944/239 414

anglicky, nemecky

jancova.advokatka@gmail.com

JAROŠČIAK Václav JUDr.

Advokát

Martina Rázusa 14

ŽILINA

010 01

041/5623812

041/5623812

0903/522630

rusky

jarosciak@realitaza.sk

JOŠTHOVÁ Kristína JUDr.

Advokát

Nám. M.R. Štefánika 1/10

ŽILINA

010 01

041/7635 096

041/7635 096

0948/003223

anglicky, francúzsky

josthova.k@gmail.com

JURIGA-BRANKOVIČ Ľubomír JUDr.

Advokát

Mariánske nám. č. 2

ŽILINA

010 01

0903/544 640

KÁČEROVÁ Eva JUDr.

Advokát

Republiky 30

ŽILINA

010 01

041/5623241

041/5623241

ekacerova@stonline.sk

KÁČEROVÁ Silvia Mgr.

Advokát

Republiky 30

ŽILINA

010 01

041/5623241

041/5623241

0903/857358

anglicky

skacerova@stonline.sk

KADURA Jozef JUDr.

Advokát

ul. Republiky 16

Žilina

010 01

041/5624 603

jozef.kadura@propertia.sk

KANDERKOVÁ Natália JUDr.

Advokát

A. Kmeťa 12

Žilina

010 01

041/5622876

041/5620559

0904/273 695

anglicky, rusky

kanderkova@vix.sk

KARKÓ Richard Mgr.

Advokát

Sad na Studničkách 1029/32

ŽILINA

010 01

415640116

415640117

rusky

richard.karko@karko.sk

KARKÓOVÁ Zuzana Mgr.

Advokát

Daniela Dlabača č.35

Žilina

010 01

415626899

415626899

903559553

rusky

zuzana.karkoova@karko.sk

KARMAN Pavol Mgr.

Advokát

Mariánske námestie 29/6

Žilina

010 01

041/0415000356

041/0415000357

nemecky, rusky

karman@kap.sk

KASENČÁK Ján JUDr.

Advokát

Juraja Fándlyho 7

Žilina

010 01

911541272

anglicky, nemecky

jan.kasencak@kasencaklegal.eu

KOKAVCOVÁ Anna JUDr.

Advokát

Predmestská 90

Žilina

010 01

judr.kokavcova@gmail.com

KOLEDA Milan JUDr.

Advokát

Gaštanová 7

ŽILINA

010 07

041/7246471

0918/437882

KOLÍNOVÁ Kvetoslava JUDr.

Advokát

Národná 10

ŽILINA

010 01

041/5620702

0905/862478

kolinova@stonline.sk

KONEČNÁ Daniela JUDr.

Advokát

Antona Bernoláka 51

ŽILINA

010 01

041/7242871

041/7242871

daniela.konecna@gmail.com

KOSTOLNÁ Mária JUDr.

Advokát

Pavla Mudroňa 1191/5

Žilina

010 01

0903/460 101

anglicky, nemecky

kostolna@advocatis.sk

KOVÁČ Michal JUDr.

Advokát

Sládkovičova 9

ŽILINA

010 01

0908/388166

anglicky

michal.kovac25@gmail.com

KOVÁČOVÁ Katarína JUDr.

Advokát

Drieňová 650/16

Žilina

010 04

0905/706640

nemecky

k.kovacova@gmail.com

KRNÁČ Michal JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 793/21

ŽILINA

010 01

041/5007003

041/5007005

anglicky

sekretariat@poradenska.sk

KRNÁČOVÁ Bronislava JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 793/21

ŽILINA

010 01

041/500 7003

041/500 7005

0907/847898

krnacova@poradenska.sk

KUČERA Róbert Mgr.

Advokát

Veľká Okružná 39

Žilina

010 01

417634391

rusky

sekretariat@akkucera.sk

KURIC Pavol JUDr.

Advokát

Dolný Val 11

Žilina

010 01

041/5620006

041/5001724

rusky

KUŠNÍR Anton Mgr. PaedDr.

Advokát

Jána Reka 13

Žilina

010 01

041/5623 868

041/5626 800

0903/503997

anglicky, rusky

kusnir@nextra.sk

KVAK Peter JUDr.

Advokát

Mariánske námestie 2

Žilina

010 01

918212111

anglicky, česky

peterkvak@yahoo.com

KVAKOVÁ Zuzana JUDr. Ing.

Advokát

J. M. Geromettu 146/1

Žilina

010 01

902393394

anglicky, česky, poľsky

info@akkvakova.sk

LALINSKÝ Andrej JUDr.

Advokát

Námestie Andreja Hlinku 1

Žilina

010 01

+421903885480

+421903885480

anglicky, francúzsky

lalinskyadvokat@lalinskyadvokat.sk

LEKEŠOVÁ Eva JUDr.

Advokát

Národná 13

ŽILINA

010 01

0903/519480

anglicky

MACALÁKOVÁ Michaela JUDr.

Advokát

J. Milca 11

ŽILINA

010 01

0915/508530

anglicky, nemecky

macalakova@advokatmm.sk

MAĎAROVÁ Lenka JUDr.

Advokát

Sládkovičova 6

Žilina

010 01

907479599

anglicky, rusky

lenka@madarova.sk

MAHDOŇ Luboš JUDr. Ing.

Advokát

ul. Kysucká 8405/16C

ŽILINA

010 01

041/5166 716

041/5166 716

anglicky, rusky

mahdon@zilinskyadvokat.sk

 www.zilinskyadvokat.sk

MASNÝ Martin JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 1

Žilina

010 01

041/5622 489

904305414

anglicky, česky

masnym1212@gmail.com

MESTICKÁ Mária JUDr.

Advokát

Hviezdoslavova 6

Žilina

010 01

+421 41 5640 404, +421 41 5001 018

+421 41 5001 018

nemecky, rusky

mesticka@advokat-mms.sk

MICHNICA Tomáš Mgr.

Advokát

Na Priekope 174/13

Žilina

010 01

041/5166 062

907829853

anglicky, nemecky, česky

t.michnica@gmail.com

MIHÁLIKOVÁ Mária JUDr.

Advokát

Horný Val 9/19

Žilina

010 01

0907/363 875

anglicky

mihalikova@advokat-mihalikova.sk

 www.advokat-mihalikova.sk

MIKLOŠKA Ivan JUDr.

Advokát

Hodžova 13

Žilina

010 01

041/5620 615

041/5624 687

mikloskaza@stonline.sk

MIKOLAJ Marek Mgr.

Advokát

D. Dlabača 775/33

Žilina

010 01

anglicky

mikolajmarek@gmail.com

MIKULOVÁ Iveta JUDr.

Advokát

M. R. Štefánika 5, (OD Kobeko)

Žilina

010 01

041/5620530

041/5620530

0905/562275

anglicky, nemecky, rusky

judrmikulova@gmail.com

MIŠKOVIČ Michal JUDr.

Advokát

Gaštanová 10

ŽILINA

1007

anglicky, nemecky, česky, poľsky

miskovic.michal@gmail.com

MITROVÁ POLKOVÁ Kristína JUDr.

Advokát

Na priekope 174/13

ŽILINA

010 01

041/7235016

0903/502392

anglicky, španielsky

kristinamitrova@centrum.sk

MORGOŠOVÁ Lucia JUDr.

Advokát

Hečkova 20

Žilina

010 01

904478378

anglicky, nemecky

lucia.morgosova@gmail.com

MRÁZOVSKÁ Denisa JUDr.

Advokát

Mariánske námestie 2

ŽILINA

010 01

041/5620 240

0908/824 944

anglicky, nemecky

mrazovska@advokat.mk.sk

MRÁZOVSKÝ Ján JUDr.

Advokát

Mariánske námestie 2

Žilina

010 01

041/5620240

041/5620240

0903/810056

rusky

info@mrazovsky-partners.sk

MÜLLER Igor JUDr.

Advokát

Závodská cesta 3911/24

Žilina

010 01

041/5640278

041/5622471

anglicky, nemecky, rusky

podatelna@mullerdikos.eu

NEMŠÁKOVÁ Eva Mgr. Ing.

Advokát

Tvrdého 783/4

ŽILINA

010 01

041/5643576

041/5643576

903693432

anglicky, nemecky

eva.nemsakova@v4legal.sk

 www.v4legal.sk

NOZAR JAKUBÍKOVÁ Veronika JUDr.

Advokát

Republiky 21

Žilina

010 01

041/564 3548

041/562 2535

0908/929559

rusky

veronikaj@stonline.sk

OCHODNIČANOVÁ Jana JUDr.

Advokát

Hodžova 208/8

Žilina

010 01

0907/804 368

anglicky, nemecky, česky, španielsky

ochodnicanova.advokat@gmail.com

OČKO Milan JUDr. Ing.

Advokát

Kuzmányho 18

ŽILINA

010 01

0907/205 315

nemecky, rusky

ocko@ockopartners.sk

ONDREJKOVÁ Zuzana Mgr.

Advokát

Sad na Studničkách 1029/32

ŽILINA

010 01

041/5640 116

041/5640 117

anglicky, nemecky

zuzana.ondrejkova@karko.sk

OPAVSKÁ Beata JUDr.

Advokát

Borová 3178/17

Žilina

010 07

041/5681713

0908/960589

judropavska@stonline.sk

OTRUBA Rastislav Mgr.

Advokát

Kvačalova 1227/55

ŽILINA

010 04

0904/470346

anglicky, nemecky

rastislav.otruba@gmail.com

PÁCHNIK Ján Mgr.

Advokát

Mariánske námestie 29/6

Žilina

010 01

041/0415000356

041/0415000357

nemecky, rusky

pachnik@kap.sk

PADALOVÁ Mária JUDr.

Advokát

Štefániková 33

ŽILINA

010 01

0911/836769

padalova@stonline.sk

PAVLÍKOVÁ Iva JUDr.

Advokát

Jána Milca 11

Žilina

010 01

041/5621601

0903/519350

rusky

ippavliko@gmail.com

PIALOVÁ Katarína JUDr.

Advokát

Hollého 7

ŽILINA

010 01

041/5625572

041/5625572

0903/399797

pialova@naex.sk

PIKOROVÁ Dagmar JUDr.

Advokát

Pod sadom 69

Žilina

010 04

0903/546 632, 0903/746 632

pikorova@gmail.com

POLKOVÁ Tatiana JUDr.

Advokát

Na priekope 174/13, P.O.BOX 6

ŽILINA

010 07

041/7235016

0904/898087, 0903/502392

tatiana.polkova@centrum.sk

POTOCKÁ Katarína JUDr.

Advokát

Sládkovičova 2

ŽILINA

010 01

041/5643 702

0918/479 908

nemecky, maďarsky, rusky

katka.potocka@gmail.com

POTOCKÝ Ladislav JUDr.

Advokát

Mydlárska 19

ŽILINA

010 01

041/5620787

041/5620787

rusky

ŘIHÁKOVÁ KOJTALOVÁ Michaela JUDr., LL.M

Advokát

Antona Bernoláka 51

Žilina

010 01

907253913

anglicky

info@advokat-mk.sk; kojtalova@advokat-mk.sk

ROJČEK Milan JUDr.

Advokát

Sládkovičova 9

Žilina

010 01

903517502

poľsky, rusky

milan@rojcek.sk

RUSIŇÁKOVÁ Eva JUDr.

Advokát

Pernikárska 1

ŽILINA

010 01

0918/650774

anglicky, francúzsky

emisurova@gmail.com

RYBÁR Peter JUDr.

Advokát

A. Kmeťa 11

ŽILINA

010 01

041/5166107

041/5166107

anglicky, nemecky

peter.rybar@yahoo.com

SAMEC Branislav Mgr.

Advokát

Sad SNP 8

ŽILINA

010 01

0907/854424

bsamec@aksamec.sk

 www.aksamec.sk

SEKERÁKOVÁ Nikoleta JUDr.

Advokát

1. mája 18

ŽILINA

010 01

0908/915971

nemecky

nikoleta.sekerakova@centrum.sk

SKÁKALA Ján Mgr.

Advokát

Tatranská 2

ŽILINA

010 08

0904/536 639

anglicky

jan.skakala@gmail.com

SKOČDOPOLOVÁ Alžbeta JUDr.

Advokát

Alexandra Rudnaya 23

Žilina

010 01

041/7631 897

041/041/ 7631 897

908275683

skocdopolova@stonline.sk

SKYBA Rastislav JUDr.

Advokát

Farská 6

ŽILINA

010 01

0905/431961

anglicky

SLOVÍKOVÁ Zuzana JUDr.

Advokát

Hviezdoslavova 6

Žilina

010 01

+421 41 5640 404, +421 41 5001 018

+421 41 5001 018

anglicky

slovikova@advokat-mms.sk

STARINSKÁ Jaroslava JUDr.

Advokát

Národná 19

ŽILINA

010 01

041/7632305

041/7632305

0910/939675

anglicky, nemecky, poľsky, rusky

jaroslavaadvokat@centrum.sk

STRÄHLE Juraj JUDr.

Advokát

Dolný Val 21/180

ŽILINA

010 01

041/5001699

041/5643489

0903/502183

strahlejuraj@mail.t-com.sk

SÝKOROVÁ Zdenka JUDr.

Advokát

Mariánske nám. 28/51

Žilina

010 01

041/5643 086

041/5643 086

0903/541 879

rusky

zdenka_sykorova@stonline.sk

ŠEBEK Martin JUDr.

Advokát

Kragujevská 398

ŽILINA

010 01

anglicky, francúzsky, rusky

ak@sebek.cz

ŠIMA Igor Mgr.

Advokát

Hollého 49

Žilina

010 01

041/2289906

041/5625639

0903/535453

anglicky, nemecky

igor.sima@advokat-sima.eu

ŠIMÚN Dušan JUDr.

Advokát

Bajzova 2414/10

Žilina

010 01

911669354

anglicky

simund@mail.t-com.sk

ŠKAMLA Martin Mgr.

Advokát

Makovického 15

ŽILINA

010 01

041/5624502

041/5624502

0905/269885

anglicky, nemecky, rusky

skamla@gmail.com

ŠMEHÝL Marcel JUDr.

Advokát

Daniela Dlabača 2/978

ŽILINA

010 01

0911/111796

anglicky, nemecky

msmehyl@gmail.com

ŠOŠKA Eduard JUDr.

Advokát

Daniela Dlabača 21

Žilina

010 01

041/5625456

041/5625456

0903/716652

soskaeduard@mail.t-com.sk

ŠPERKA Miroslav Mgr. Ing.

Advokát

Tvrdého 783/4

ŽILINA

010 01

041/5643576

041/5643576

anglicky, nemecky, poľsky, rusky

info@akksp.sk

ŠTEFANČÍKOVÁ Elena JUDr.

Advokát

Prielohy 1012/1C

Žilina

01007

0907/333 865

anglicky

elena.stefancikova@pravnik-zilina.sk

 www.pravnik-zilina.sk

ŠUFÁKOVÁ Miroslava Mgr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 793/21

ŽILINA

010 01

anglicky

dubocziova@poradenska.sk

ŠURINOVÁ Irena JUDr.

Advokát

Hollého 31

Žilina

010 01

041/5622486

041/5622486

anglicky, nemecky

surinovairena@gmail.com

ŠVAŇA Ladislav Mgr.

Advokát

Veľká Okružná 39

Žilina

010 01

417634391

417634391

907577953

nemecky

svana@akkucera.sk

TOMANÍČEK Tomáš JUDr.

Advokát

Sládkovičova 6

Žilina

010 01

041/76 32 234

041/70 03 137

0918/666646

anglicky

tomas.tomanicek@nextra.sk

TOMANOVÁ Michala JUDr.

Advokát

Vojtecha Tvrdého 819/1

Žilina

010 01

0911/850 623

anglicky

tomanova@burian.sk

URBAN Ľubomír Mgr.

Advokát

Hodžova 209

Žilina

010 01

914222060

anglicky, poľsky

lubomir.urban@aklu.sk

 www.aklu.sk

VACHAN Peter JUDr.

Advokát

Pavla Mudroňa 1191/5

Žilina

010 01

+421902343699

anglicky, francúzsky

vachan@advocatis.sk

VENDRINSKÁ Ľuboslava JUDr.

Advokát

Sad Na Studničkách 20

Žilina

010 01

904136027

advokat@vendrinska.sk

VLADÁROVÁ Andrea JUDr.

Advokát

Dolný Val 11

Žilina

010 01

041/+421415626398

anglicky, rusky

avladarova@gmail.com

VOJTIKEVIČOVÁ Anna Mgr.

Advokát

J. M. Hurbana 30

Žilina

010 01

910960006

anglicky, nemecky, česky

anna.vojtikevicova@gmail.com

VORČÁKOVÁ Ľudmila Mgr.

Advokát

Národná 814/4

ŽILINA

010 01

0904/866982

anglicky, poľsky, rusky

vorcakova2@hotmail.com

WERTLENOVÁ Marta JUDr.

Advokát

Predmestská 8537/2B

Žilina

010 01

041/2744274

0905/601493

rusky

wertlenova@gmail.com

ŽIAK Vladimír JUDr.

Advokát

Kubínska 1104/4

ŽILINA

010 08

041/653846

0907/108117

Pokiaľ nemáte svojho poradcu, alebo si nie ste istí jeho odbornosťou v oblasti hypoték, kontaktujte ma telefonicky na čísle 0903231659, alebo pošlite správu elektronicky.